Jdi na obsah Jdi na menu

Školy mají k dispozici nový vzdělávací portál

Programy musejí být podle něj velmi dobře zpracované, aby školáky zaujaly a bavilo je s nimi pracovat. Už malé děti jsou zvyklé na velmi dobře zpracované počítačové hry s kvalitní animací a zvukem, uvedl Průcha. Ve výukových programech musí být podle něj mnoho zajímavých a pohyblivých obrázků, jejichž prostřednictvím se děti stanou součástí samotného poznání.

Jednotlivé vzdělávací programy jsou přizpůsobeny věku školáků a odpovídají látce, kterou by měli v jednotlivých ročnících probrat. Navíc přinášejí širší souvislosti, zasahují do více oborů, aby dítě získalo širší rozhled, podotkl Průcha. Součástí jednotlivých kursů budou i testy nebo diktáty.

Učitel si může vytvořit svůj vlastní učební plán, nemusí se řídit jen tím, co mu jednotlivý program nabízí, může do něj zařadit své poznatky nebo informace z jiného programu. Obsluha programu a celého portálu je podle Průchy jednoduchá, učitelé by při práci s ním neměli mít problémy.

Školy k provozu portálu nepotřebují žádné speciální vybavení, stačí jim připojení na internet. Nový portál mohou zájemci používat až do září příštího roku zdarma, stačí se jen zaregistrovat. Více informací najdou na internetové adrese www.branavedeni.cz

Autor: Daniel Dočekal