Jdi na obsah Jdi na menu

Kryptoměny

537286324699840.jpg

Svět kryptoměn pro Vás

International Media & Business Group

Prostřednictvím IM&BG Vám, svým klientům, obchodním partnerům a investorům, nabízíme vyváženou kombinaci profesionálních služeb v oblasti kryptoměn.

Informace & Inspirace

Objednávejte online ještě dnes!

 

 

Příspěvky

Jakub Hlavenka (2Bminer): Těžba bitcoinu jako zdroj pasivního příjmu není jen pro vyvolené, začít může každý

Původní byznys Jakuba Hlavenky srazila na kolena pandemie, on to ale nevzdal a realizuje plán B. A nutno dodat, že velice nadějně se rozjíždějící. S kolegou Michalem Bílkem založili 2Bminer a po celém světě prodávají výkonné počítače, na kterých lze těžit bitcoin. Sám Hlavenka nečekal, že po pár měsících bude uzavírat obchody například se šejkem z dynastie vládnoucí v Dubaji. Stroje 2Bminer ale nejsou doménou nejbohatších (či kvalifikovaných) investorů, jejich pořízení a s nimi spojený komplexní servis z nich díky 2Bminer dělá možnost, nad kterou se mohou vážně zamyslet i drobnější investoři a spekulanti. Proč investovat do stroje na těžbu místo samotného bitcoinu, v čem tkví rizika takového záměru a jak je to se spotřebou energie?

 
18. 1. 2024 | | Rubrika: Kryptoměny

CZ odpovídá na časté dotazy 6 – díky čemu je platforma Binance úspěšná

Pandemie onemocnění covid-19 nyní již trochu ustupuje, takže se můžu častěji setkávat s lidmi osobně, což dělám velmi rád.  Lidé se mě během konverzace často ptají na různé věci, jako například díky čemu je platforma Binance tak úspěšná?

 
1. 4. 2023 | | Rubrika: Kryptoměny

Jordan Belfort: Držte se dál od všech kryptoměn kromě bitcoinu a etherea

Nechvalně známý americký burzovní makléř, motivační řečník a autor knihy „Vlk z Wall Street“ ve svém nedávném videu prohlásil, že bitcoin a ethereum jsou jedinými kryptoměnovými aktivy, kterými by se investoři měli právě zabývat. Co dalšího prohlásil známý americký makléř?

 
11. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny

Robert Kiyosaki: Kupte si bitcoin hned

Autor populární knihy Bohatý táta, chudý táta, Robert Kiyosaki ve svém nedávném příspěvku prohlásil, že lidé by měli investovat do zlata, stříbra nebo do bitcoinu. Co dalšího prohlásil legendární podnikatel a autor bestsellerů?

 
11. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny

Problémy světa kryptoměn gradují. BlockFi hrozí krach, Genesis zastavila výběry

Americká makléřská společnost Genesis, která obchoduje s digitálními aktivy, zastavila výběry ve své úvěrové divizi. Po pádu kryptoburzy FTX, jenž způsobil otřes v celém odvětví kryptoměn, se Genesis potýkala s „mimořádným množstvím žádostí o výběr“. Informovala o tom agentura Bloomberg. Na možné vyhlášení bankrotu se kvůli své „významné expozici“ vůči FTX připravuje kryptoburza BlockFi, napsal list The Wall Street Journal (WSJ). Firma dříve také zastavila výběry. Zakladatele FTX v USA žalovali klienti kryptoburzy. K regulaci odvětví kryptoměn vyzvala americké ministryně Janet Yellenová.

 
1. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny

Žili si jako boháči. Lidé ze zkrachovalé burzy FTX nakoupili nemovitosti za miliardy

Bývalý ředitel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried, jeho rodina a vysoce postavení zaměstnanci firmy koupili na Bahamách za poslední dva roky nejméně 19 nemovitostí v hodnotě téměř 121 milionů dolarů (2,9 miliardy Kč). Podle médií to ukazují oficiální záznamy o majetku.

 
1. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny

Lukačovič: Bitcoin nese rysy pyramidové hry

Majitel společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič považuje bitcoin za fenomén, který boří hranice techniky i financí. Jedním dechem ale dodává, že fungování nejznámější kryptoměny na světě nese všechny rysy pyramidové hry. Článek Lukačovič publikoval v úterý na nové platformě Seznam Médium.

 
1. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny

Chystaná regulace kryptoměn v EU by praktiky kryptoburzy FTX nepovolila

Praktiky, které vedly ke krachu kryptoměnové burzy FTX, by za chystané unijní regulace odvětví nebyly povoleny. Řekla to ve středu Alexandra Jourová-Schroederová z vedení úseku finanční stability při Evropské komisi (EK). Praktiky FTX přitom označila za pochybné. Evropská unie chystá průlomová pravidla pro trhy s kryptoaktivy (MiCA), která by měla vstoupit v platnost v roce 2024 a která blok staví do čela regulace odvětví, uvedla agentura Reuters.

 
1. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny

Udělal jsem spoustu chyb, sypal si popel na hlavu bývalý šéf kryptoburzy FTX

Bývalý šéf kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried na prvním veřejném vystoupení od jejího krachu uvedl, že nechtěl nikoho podvést, připustil ale závažné chyby ve vedení firmy. Třicetiletý podnikatel ve středu promluvil prostřednictvím videopřenosu na akci pořádané listem The New York Times. Krach FTX vyvolal krizi v celém odvětví digitálních aktiv.

 
1. 12. 2022 | | Rubrika: Kryptoměny