Jdi na obsah Jdi na menu

Mám zákaz v České televizi, řekl Jan Petránek. Já taky, já taky, já taky, ozvalo se

7. 4. 2016

Proč se v České televizi neobjevují lidé, jejichž názory by diváky určitě zajímaly a navíc by narušily jednostranný pohled, který na svět okolo nás veřejnoprávní médium nabízí, napověděl seminář Mýty o Rusku, který se uskutečnil v Poslanecké sněmovně. Jeden z řečníků, analytik Martin Koller, na okraj svého vystoupení prohlásil, že má zakázán vstup do České televize. Totéž krátce po něm uvedl poslanec Radim Fiala s tím, že se svými kolegy z hnutí SPD může leda tak na vrátnici. Také novinář Jan Petránek přiznal, že má zákaz do České televize, protože odmítá vidět Rusko černobíle.

Mám zákaz v České televizi, řekl Jan Petránek. Já taky, já taky, já taky, ozvalo se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Petránek

Fotogalerie: - Mýty o Rusku

Tématu České televize se dotkli přednášející na semináři Mýty o Rusku, který se uskutečnil v Poslanecké sněmovně. Když vojenský analytik Martin Koller přednášel svůj příspěvek s názvem „Ruská vojenská agrese – hlavní současný mýtus“, v němž na konkrétních příkladech ilustroval propagandu, která má líčit Rusko v těch nejčernějších barvách, dostal se až k současnosti a událostem na Krymu, v Sýrii či Náhorním Karabachu. „Když se podíváme na aktuální situaci, vidíme, že Arménie byla napadena třikrát silnějším Ázerbájdžánem, podporovaným Tureckem. Tak taková je ruská agrese, v čemž se neshoduji s lidmi z České televize, a tak mám už do jejího vysílání zakázán vstup,“ poznamenal Martin Koller.

Nebyl však jediným, kdo během tohoto semináře na okraj svého vystoupení zmínil veřejnoprávní televizi. „Já se připojím k panu Kollerovi. My poslanci hnutí Svoboda a přímá demokracie také máme až na malé výjimky zákaz vstupu do České televize. Můžeme leda tak na vrátnici,“ konstatoval Radim Fiala, místopředseda hnutí SPD. A do veřejnoprávní televize nesmí ani legendární novinář Jan Petránek. „Pro svůj zdravotní stav píšu už jen jednou týdně pro týdeník Rozhlas, protože to je snad poslední list, kam se dá něco napsat. Také já mám zákaz do České televize, protože odmítám vidět i Rusko černobíle,“ přiznal komentátor Jan Petránek. Takže každý divák České televize by měl mít na paměti, když platí měsíc co měsíc 135 korun, což v součtu všech dává ročně přes 6 miliard korun, že peníze nejdou na to, aby byl informován vyváženě, objektivně a nestranně, ale aby mu byla do hlavy vtloukána jen jedna jediná pravda.

Psali jsme:

autor: Jiří Hroník