Jdi na obsah Jdi na menu

Češi, jste pro nás vzorem v odporu proti EU a islamizaci.

 

Bráníte Evropu proti invazi. Západ je téměř ztracen. Česká republika potřebuje Okamuru.

 

„Na Západě jsme totálně zničení. Dovolili jsme milionům lidí, aby často přicházeli z islámských zemí Blízkého východu... Myslím si, že dnes země jako Česká republika jsou pro nás dobrým příkladem a vzorem. Stojí pevně proti EU, která jim chce nadiktovat, kolik mají přijmout lidí... Přál bych Nizozemí, Belgii, Spojenému království a Francii, aby měly takové politické lídry, jako máte vy. Takové lídry, jakým je Tomio… Čím dříve se zbavíme EU, tím lépe,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda nizozemské Strany pro svobodu Geert Wilders.

 

Geert Wilders pro PL: Češi, jste pro nás vzorem v odporu proti EU a islamizaci. Bráníte Evropu proti invazi. Západ je téměř ztracen. Česká republika potřebuje Okamuru
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Geert Wilders ve Sněmovně s Tomio Okamurou.

 

Co říkáte výsledku SPD Tomio Okamury v českých parlamentních volbách?

Jsem velmi pyšný, že Tomio je mým přítelem, protože to je excelentní výsledek. Je to strana, která nabyla na síle v českém parlamentu a která bojuje za tak důležité věci, jako je například národní suverenita. Bojuje proti Evropské unii, proti islamizaci. To je fantastické. Čili jsem velmi pyšný na to, že mohu být Tomiovým přítelem a přítelem SPD a jsem moc rád, že tu dnes mohu být. Budeme se navzájem podporovat jakýmkoli možným způsobem. Pro Českou republiku je dobře, že SPD takto uspěla. Česká republika potřebuje Tomia.

V jakých oblastech vidíte prostor pro spolupráci s SPD?

Důvod, proč tu nyní jsem, je, že by tu měla existovat jakási aliance mezi suverénními národy a současně mezi silnými patriotickými stranami. Doufám, že když se SPD stala třetí nejsilnější stranou v českém parlamentu, budeme moci spolupracovat ještě více. Lidé často hovoří o spolupráci mezi vládami, ale podle mojí zkušenosti spolupráce mezi členy parlamentů je mnohem důležitější, protože my reprezentujeme lidi a jsme zvoleni. Myslím si, že naše spolupráce přinese skvělé výsledky jak pro Českou republiku, tak pro Nizozemí.

Státy střední Evropy jsou dobře známy tím, že odmítají masovou imigraci a kvóty z Evropské unie. Existuje zde silný euroskepticismus. Myslíte si, že může existovat nějaká zvláštní úloha pro národy střední Evropy, aby bránily Evropu před islamizací a centralizací z Bruselu?

Ano. Víte, na Západě jsme totálně zničení. Dovolili jsme milionům lidí, aby často přicházeli z islámských zemí Blízkého východu. Tito lidé nemají žádnou vůli se asimilovat do našich společností. Tito imigranti si s sebou přinesli ideologii násilí a nenávisti.

Myslím si, že dnes země jako Česká republika jsou pro nás dobrým příkladem a vzorem. Stojí pevně proti Evropské unii, která jim chce nadiktovat, kolik mají přijmout lidí. A EU říká, že tyto státy bude penalizovat, pokud tak neučiní. Tyto státy střední Evropy podporuji v jejich postoji a v jejich odporu k Bruselu.

V dnešní době státy jako Česká republika, Polsko, Maďarsko (pan Orbán) a Slovensko brání Evropu tak, jak jste činili v minulosti. Bojovali jste proti Turkům a mnohým dalším invazím a nyní to děláte znovu. Znovu můžeme být zachráněni Čechy a dalšími národy střední Evropy a jsem hrdý na to, že zde s vámi mohu být. Přál bych Nizozemí, Belgii, Spojenému království a Francii, aby měly takové politické lídry, jako máte vy. Takové lídry, jakým je Tomio.

V České republice je nám „západní demokracie“ předkládána jako vzor, jako ideál. Ale víme, že Marine Le Penová je perzekvovaná za to, že na Twitteru zveřejnila fotografie popraveného amerického novináře Islámským státem, včetně uříznuté hlavy. V Německu byl žurnalista Michael Stürzenberger odsouzen k šestiměsíčnímu podmínečnému vězení za zveřejnění fotografie, na níž si jeruzalémský Muftí Hadž Amin al-Hussejní podává ruku s Adolfem Hitlerem… Existuje na Západě stále svoboda a demokracie?

Je známo, že čím více máte politiků, kteří dovolí více a více aby islamizace pokračovala, čím více islámu máte ve své zemi, tím méně máte svobody slova. Důkazem je, že v jakékoli zemi světa, kde dominuje islám, tak je tam totální nedostatek svobody slova, absence občanské společnosti či absence vlády práva a nezávislé justice. O tom je právo šaría. A my sem do Evropy importujeme právo šaría. A existuje řada politiků, kteří jsou na tom politicky závislí, kteří jsou politicky korektní a bojí se říci: „Ne, my nejsme islámská země. Islámské hodnoty nejsou našimi hodnotami. Islámská kultura není naší kulturou.“

A v okamžiku, kdy tito politicky korektní politici vidí, že lidé mění svůj náhled a začínají podporovat strany, jako je ta má nebo jako je SPD, tak činí mnoho věcí – začínají vás označovat za radikály, rasisty či fašisty. A pokud jste tedy „rasisty“ či „fašisty“, tak je dle nich správné postavit vás před soud. Tyto elity používají jakékoli nedemokratické prostředky, aby zůstaly u moci. Toto nebude fungovat a lidé je vykopou. Pouze doufám – tedy pokud jde o mou část Evropy – že se to nestane příliš pozdě, protože, jak víte,  Nizozemí, Belgie, Francie, Spojené království jsou téměř ztraceny a my bojujeme každý den, abychom to zastavili.

Jaká je vaše odpověď na obvinění, že vaše strana a další strany skupiny Evropa národů a svobody jsou agenty Ruska a Putina…

Odpověď je, že to není pravda. Právě jsem měl dnes rozhovor s Russia TV a řekl jsem jim, že je směšné, pokud evropské země včetně té mojí kritizují jak americkou administrativu a zesměšňují Donalda Trumpa, tak i současně obviňují Vladimira Putina ze všeho. To je prostě směšné. A důvodem, proč to dělají, je, že chtějí využít boj proti Spojeným státům a boj proti Rusku jako nástroj pro agendu EU. Takže oni řeknou lidem: „Podívejte se, nemáme přátele v Americe, nemáme přátele v Rusku, takže potřebujeme společnou evropskou obranu, potřebujeme více evropského federalismu.“ Takže je to trik pro další centralizaci z Bruselu.

Je samozřejmé, že Donald Trump není naším nepřítelem. Myslím si, že s ním potřebujeme mít dobré vztahy. Klidně ho kritizujme, když je to třeba. Stejně tak kritizujme ruskou administrativu, když se něco děje špatně. Ale jsou to naši spojenci. Máme s nimi hodně společného. I kulturně. S Ruskem máme společné křesťanství a boj proti terorismu. Takže já bych neinvestoval do obviňování a radikalizování Ruska, ale raději bych s nimi měl dobré vztahy stejně jako se Spojenými státy. Neměli bychom poslouchat ty státy, které tyto věci pouze používají k protlačování své evropské agendy a které jak z Putina, tak z Trumpa vytvářejí takzvané nepřátele.   

Jaký vývoj v Evropě předvídáte. Vznik Spojených států evropských, jak o tom hovořil Martin Schulz nebo…

... Martin Schulz je aspoň upřímný. Aspoň upřímně říká to, co si přeje uskutečnit. Mnoho z evropských lídrů s ním souhlasí, ale bojí se říci tyto věci nahlas, protože vědí, že toto strany našeho typu jen posiluje. Ale to, co řekl Martin Schulz, je opravdová agenda, na které se pracuje.

Ale já věřím tomu, že demokracie potřebuje existenci národního států. Bez národního státu a národní identity nemůžete mít demokracii. Evropa není národ. Evropa nemůže mít jednu národní identitu. Evropská unie nemá identitu. A když nemáte identitu a nevíte, kým jste, tak importujete vše, co je proti vlastní národní identitě.

Své zemi bych přál, aby jednou, pokud možno co nejdříve, opustila Evropskou unii a aby spolupracovala s ostatními dalšími státy, na čem se shodneme, že je naším společným zájmem. Abychom nepředávali naše národní suverénní práva do Bruselu, kde nevolení lidé, nevolení komisaři, byrokrati rozhodují o naší kontrole hranic, o naší imigrační politice, o našem rozpočtu. Čím dříve se zbavíme Evropské unie, tím lépe.

autor: Lukáš Petřík