Jdi na obsah Jdi na menu

Příspěvky k článku: Merkelovou obviňují Němci z vlastizrady, podali na ni už 400 trestních oznámení

30. 10. 2015

Zajímal by mne postoj a názor činitelů z Ústavu pro studium totalitních režimů k politice Evropské Unie, Spojených Států Amerických, Soudské Arábie a dalších režimů. Zajímal by mne i jejich názor na současnou politiku a působení České Televize i Českého Rozhlasu a dalších našich masmédií na naši veřejnost.... co to tam vlastně zkoumají?... zatím jsem nezaznamenal jediný praktický použitelný výsledek jejich práce.... je li jaký... mohou nás ze svých poznatků principů nástupu totality před ní nějak ochránit?... nebo proč vlastně takováto instituce skutečně existuje a komu slouží? Já, jako občan jsem žádný užitek nezaznamenal...

Jonathan Beran 

*******************

Stejně tak by ji měli žalovat Řecko, Makedonie, Chorvatsko, Slovinsko, Itálie, Maďarsko, Rakousko, Slovensko, Česko, že je uvedla do velmi problematické situace, aniž by to s nimi konzultovala.

Všechny země Schengenu by ji měli brát k zodpovědnosti, že pravidla o respektování schengenského prostoru jsou v prachu a pro smích, že bez vědomí prakticky všech států Evropy si o evropském kontinentu rozhoduje.

Neplatí hygienická pravidla EU, administrativní, epidemiologická, bezpečnostní pravidla...tak proč by měla platit finanční a daňová, když je to vlastně takový chlív?

Marian Adamus

*******************

Kéž by jste měla pravdu. Bohužel už teď, kdy jsou ještě relativně v "izolaci" vyvolávají nepokoje, rvačky, ničí majetek ... V případě, že je vypustí mezi lidi a pokud nedostanou tolik, aby si tu bez práce mohli žít v blahobytu, budou si to vynucovat způsobem jim vlastním ... krádeže, rvačky, ničením ... Ti sem nepřišli žít a pracovat. Sociální dávky, které jim budeme muset vyplácet, a které mnoha našim občanům musí stačit k žití - nebo spíše k živoření, budou pro ně jen další záminkou k dalšímu řádění.

Pokud měli prostředky na cestu sem, asi na tom doma nebyli tak špatně. Spíš lituji těch obyčejných a opravdu chudých, co museli zůstat doma a nemají jinou možnost, než čekat, jak a jestli to tam přežijí.

Eva Kubíčková 

*******************

Tady jde spíše o to, že většina Němců, Rakušanů a Holanďanů je již přílivem imigrantů a jejich sociálními výhodami rozladěna a vidí reálně obtížnost řešení situace, kterou zavinili někteří jejich politici. Podle včerejšího názoru holandského občana (českého původu), s kterým jsem včera mluvil, asi 90% obyvatel nesouhlasí s imigrací, nechce mít za sousedy přistěhovalce a pokud tomu tak je, se stěhují raději někam jinam, často i do zahraničí, zejména důchodci, kterým to výše příjmů umožňuje. A to prosím Holanďané patří k těm nejtolerantnějším a dlouhodobě, zde žijí přistěhovalci z bývalých kolinii, zejména z Indonézie a Antil.

Ctibor Šatánek