Jdi na obsah Jdi na menu

Pět našich Europoslaneckých "nadlidí" z Bruselu kritizuje svého prezidenta!

Považuji za něco nevídaného, aby pět Europoslanců z pozice svých funkcí v Bruselu veřejně kritizovalo a dehonestovalo svého prezidenta. Ale možná je to dobře, protože tím dali jasný signál, koho už nikdy lidé nemají volit!

Dopis veřejně kritizující prezidenta Zemana a hrubě napadající ostatní účastníky akce na Albertově podepsali Michaela Šojdrová a Pavel Svoboda za KDU-ČSL a europoslanci zvolení za TOP 09 a Starosty Luděk Niedermayer, Stanislav Polčák a Jaromír Štětina. Obsahuje tvrzení, že prezident Zeman „podporuje fašizující hnutí, jehož představitelé veřejně napadají ústavní pořádek a které je zaměřeno proti konkrétnímu náboženství“ (mají tím na mysli Blok proti Islámu a Martina Konvičku) a „selekci“ účastníků akce na Albertově údajně „odporující principům demokratického právního státu“ (zdroj – zde).

Kdo jsou tito Europoslanci, že si dovolují takto kritizovat a dehonestovat svého prezidenta a vůbec hodnotit a posuzovat věci, které jim absolutně hodnotit nepřísluší? Jakou zastávají v Bruselu práci, za kterou jsou pohádkově placeni a čí zájmy zde vlastně hájí? Co si o sobě myslí? Takto pracují pro Českou republiku a naše občany a hájí v Bruselu naše zájmy?

Pokud by uvedené věci tvrdil či napsal někdo soukromě, je to jeho soukromá věc a názor a zda by tím překročil právní meze, to by případně mohly posoudit příslušné orgány. Já ale tyto Europoslance nepovažuji za soukromé osoby, ale za veřejné činitele zastupující Českou republiku v zahraničí, kteří by se podle toho měli také chovat a za své vystupování také nést patřičné následky. Pokud podle nich někdo propaguje fašismus, jsou povinni tuto věc oznámit jako podezření ze spáchání trestného činu příslušným orgánům činným v trestním řízení. V žádném případě však by si neměli dovolit podávat ze svých funkcí jakákoli taková veřejná prohlášení a kohokoli takto dehonestovat a ostouzet. Neřkuli osobu prezidenta státu, který sami mají ve svých funkcích v cizině zastupovat, reprezentovat a také hájit!

Jasnější příklad hrubého poškození České republiky než v podání těchto pěti Europoslanců, už snad ani není. Jde o naprostou ztrátu posledních zbytků soudnosti od lidí vyslaných do Bruselu, aby tam pracovali pro Českou republiku a také reprezentovali Českou republiku. Nikoli aby odtud veřejně haněli a posuzovali dění v České republice a kritizovali činy její hlavy státu.

Měli by proto okamžitě složit své Europoslanecké mandáty! A pokud tak neučiní sami, měly by je k tomu vyzvat jejich politické strany. V opačném případě jsou TOP 09 i KDU-ČSL nadále naprosto nevolitelné!

Luděk Mazurek