Jdi na obsah Jdi na menu

Vzdělávání a jeho motivace

 

Nejvíce žádanými manažery (ale i uchazeči na jiné pozice) jsou lidé, kteří se dokázali vzdělávat při zaměstnání nebo se dokážou vzdělávat celý život. Mají totiž větší vnitřní sílu, kterou také uplatňují ve vztahu ke svým podřízeným.

Vzdělávání v dospělejším věku se výrazně liší od základního a středoškolského vzdělávání. Jako dospělí jedinci máme mnohem větší zkušenosti a velmi dobře víme, jak na nás jednotlivé metody učení působí. Jakékoliv vzdělávání v dospělém věku bude vždy postaveno především na samostudiu a na našich schopnostech umět správně třídit informace. Je nutné si uvědomit, že plytkými informacemi jsme v době internetu přímo zahlceni a hodnotných informací je jako šafránu.

Na základě této skutečnosti, že je dobré být správně informován a přitom nebýt zahlcen plytkými a především zcela zbytečnými informacemi byl založen informační portál INFO Noviny24. Tento portál, který vznikl v Kalifornii a je vytvářen v České republice, přispívá k nalézání opravdových hodnot v oblasti internetových informací a napomáhá studentům a manažerům při jejich práci a vzdělávání.

Velmi dobře víme, jak je důležité, aby studující shromáždil jak veškeré své poznámky, potřebné knihy, tak i relevantní informační zdroje na internetu. Musí se ale rozhodnou, jaký studijní materiál bude opravdu potřebovat. Každou knihu, publikaci, článek a další zdroje informací by měl následně projít. Pokud chce ušetřit čas, může si nejdříve vybírat podle obsahů a kapitol.

Je důležité mít neustále na paměti, že při vzdělávání tvoří jen pět procent talent a zbytek je píle. Vždyť také mnozí význační podnikatelé (jmenujme alespoň Henryho Forda) si byli vědomi, že nejdůležitější vlastností je vytrvalost. Proto žádná metoda nemůže nahradit osobní nasazení a píli při studiu.