Především bude část nákladů skryta v ceně vozu. Další věc je ta, že u nás si nikdo něco takového nepořídí. Dokonce ani v Německu ne. Půjde totiž o nabídku pro USA a navíc s omezením pouze pro síť dobíjecích stanic Electrify America. Ovšem tahle síť má být opravdu hustá, takže se není třeba obávat, že by auto někde ztroskotalo na vybité akumulátory. Jen na hlavních dálničních tazích má být postaveno víc než 400 dobíjecích stanic s více než pěti dobíjecími stanovišti. K tomu připočtěte 184 městských stanovišť v sedmnácti největších městech USA.

 

Dobíjecí stanice Tesla

Dobíjecí stanice Tesla

FOTO: Tesla

 

Navíc i Porsche oznámilo, že do Electrify America se hodlá zařadit a postavit další dobíjecí místa za přibližně 70 milionů dolarů. Všechny prodejny Porsche (je jich 191) se tak zapíšou do mapy dobíjecích stanic, když od července budou mít všechny veřejnou stanici.

Dobíjecí stanice nebudou žádná ořezávátka. Dokážou nabít Porsche Taycan silou až 350 kW s napětím až 800 V, což je trojnásobek dobíjecího příkonu Tesly. Díky tomu může za auto čtyři minuty nabít akumulátory na jízdu dalších 100 km. Cena vozu zatím nebyla oznámena.

Autor: fra, Novinky